У США ведуться розмови про можливе розширення "нормандського формату" та участь у ньому Трампа. У Держдепі також виправдали Росію, Америка нібито залишається відкритою для співпраці з Кремлем. Про це заявив заступник держсекретаря США з політичних справ Девід Гейл. "Існують дискусії з приводу спроб розширити його, буду тримати вас в курсі", – сказав він, не уточнивши деталі.

За словами пана Гейла, так склалося, що Америка спочатку не була частиною "нормандського формату", проте, опосередковано впливає на нього, оскільки Вашингтон досить тісно співпрацює з Німеччиною і Францією. "Ми також говоримо зі Сполученим Королівством, ми значною мірою присутні в цьому процесі", – резюмував він.

Девід Хейл, TUT.by
Девід Хейл, TUT.by

Також заступник держсекретаря зазначив, що найближчим часом має відбутися новий етап стратегічного діалогу США і Росії. За його словами, Вашингтон не прагне до конфронтаційних відносин з Росією, адже вони мають намір і далі просувати свої інтереси. Гейл заявив, що США продовжує залишатися відкритими для співпраці з Кремлем, якщо це відповідає американським інтересам. "Ми підтримуємо канали взаємодії з Росією по Сирії, Афганістану, Україні, Північній Кореї, контролю над озброєннями, контртероризму та інших двосторонніх питань", – додав він.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Нагадаємо, президент США закликав видати таємного інформатора.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Трамп в суєті можливого імпічменту зізнався Україні в ненависті.

Також портал "Знай.ua" писав, що Трамп розповів про справу для Зеленського в Білому домі.