Далеко не перший рік українці виходять на Майдан. У 2004 році громадяни протестували через результати виборів, а в 2014 році – через призупинення євроінтеграції.

Майдан

На сьогоднішній день мітинги стали менш масштабними, але їх кількість зросла. Третій Майдан пророкували ще при правлінні Порошенка, однак цього не сталося. Після інавгурації Володимира Зеленського також з'явилися незадоволені громадяни.

"Ми знаємо наскільки серйозним може бути кожен наступний Майдан, але ще раз повторюю, Майдан може бути і ми це знаємо", – сказала нардеп від президентської фракції "Слуга народу" Ірина Верещук.

"Слуга народу" Єлизавета Богуцька повідала про так званий путч. Нібито колишній президент України Петро Порошенко поведе народ проти Володимира Зеленського.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В результаті цієї заяви, в соціальній мережі Facebook почали жартувати. Більше того, люди почали запрошувати українців на Новорічний путч. Навіть Порошенко спочатку теж посміявся над цим. І ось вже на цьому тижні, за майбутньої зустрічі лідерів у "нормандському форматі", партії "Європейська солідарність", "Голос" і "Батьківщина" закликали вийти на Майдан 8 грудня.

"Якщо буде спроба домовитися щодо державної цілісності, шляхом зміни Конституції, заради якогось особливого статусу одного окупованого регіону, то все може вибухнути. Це розуміє і президент, і його команда", – сказав політолог Олег Рибачук.

За даними соцопитувань, рейтинг довіри до чинної влади падає. Але не настільки, щоб переважна більшість людей вийшло на новий Майдан.

Рейтинг, 24 канал

Фахівці стверджують, що український народ миттєво мобілізує національна безпека. Зокрема, Революція Гідності почалася з необережного кроку влади, а саме побиття студентів. І вже новій владі необхідно зробити висновки.

Нагадаємо, що перший президент України Леонід Кравчук вважає, що акція "Варта на Банковій" на майдані Незалежності в Києві 8 і 9 грудня може перешкодити Володимиру Зеленському готуватися до нормандської зустрічі.

Як повідомляв портал Знай.ua, український політичний оглядач Михайло Подоляк виступив з критикою на адресу колишнього президента України Петра Порошенка.

Також портал Знай.ua писав, що в мережі почали бурхливо обговорювати зовнішній вигляд екс-президента. Користувачам не дає спокою білий халат, який надів Порошенко під час візиту в лікарню.