У ГПУ стверджують, що у справах Евромайдана визнали винними 59 осіб.

Майдан

"У вчиненні злочинів судами визнано винними 59 людина, 46 з них прийнято обвинувальні акти", - йдеться в повідомленні.

До того ж, наголошується, що всього в виробництвах цієї категорії копи повідомили про підозру 445 громадянам. З них 48 чиновникам, 228 правоохоронцям, 20 прокурорам і 23 суддям.

Більш того, у ГПУ додали, що на сьогоднішній день в суд направлено 195 обвинувальних актів щодо 298 осіб.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Майдан

Слід зазначити, що з січня по вересень 2019 року управління Спеціальних розслідувань повідомило про підозру 14 людей, в тому числі чиновникам, керівникам правоохоронних органів.

По 11 з них досудове слідство закінчено, і обвинувальні акти спрямовані в суд.

До того ж, в 2019 році судді оголосили 1 обвинувальний вирок.

Також варто підкреслити, що за даними ГПУ, під час Евромайдана постраждали 2 тисячі 442 людини, з яких 1 тисяча 721 — це цивільні, а 721 – копи.

Майдан

Нагадаємо, що з'явилася фотокопія підписаної генеральним прокурором Русланом Рябошапкой наказу щодо звільнення прокурора одного з відділів Генеральної прокуратури.

Як повідомляв портал Знай.ua, колишньому президенту України Петру Порошенку підозра направили з Державного бюро розслідувань ще 30 жовтня на узгодження в Генпрокуратуру.

Також портал Знай.ua писав, що лідера "Радикальної партії" Олега Ляшка викликали на допит через насильство щодо державного діяча за фактом його бійки з народним депутатом від "Слуги народу" Андрієм Герусом.