Стало відомо, що український лідер Володимир Зеленський у пошуках нових контактів з президентом США Дональдом Трампом, зокрема він вдається до послуг лобістів, щоб досягти розташування американсого лідера. Про це повідомляє NYT.

Володимир Зеленський і Дональд Трамп

Згідно з даними видання, президент України все ще залежить від Америки. Зеленський сигналізує про те, що він і його офіційні особи відмовляються допомагати в процесі імпічменту Трампа.

Слід зазначити, що Зеленський зі своєю командою намагається відновити себе в якості важливого союзника, який заслуговує уваги, так і підтримки Вашингтона.

Але, навіть візит українського лідера в Білий дім ризикує стати не стільки тріумфом для Зеленського, скільки великим уклоном Дональду Трампу. Також він міг би привести це як доказ того, що ніколи не пов'язував цей візит або американську військову допомогу Україні з розслідуваннями по справі, в якій фігурує Байден.

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Володимир Зеленський

Наголошується, що Україна демонструє важливість підтримки США. Але чиновники адміністрації Трампа в приватному порядку сказали, що сам американський президент буде сигналізувати про підтримку або через соціальну мережу Twitter, або, можливо, запросить Зеленського в Білий дім.

Також у Зеленського затурбувалися про військової допомоги з боку США, яку Київ ще не отримав в повному обсязі, а також санкції проти російського "Північного потоку-2".

"Це ті питання, які можуть допомогти пояснити, чому українці розглядають можливість посилення свого лобіювання у Вашингтоні, незважаючи на потенційні політичні і фінансові витрати", - відзначає видання.

Володимир Зеленський

Нагадаємо, що глава держави Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді новий законопроект, який передбачає зміну Конституції України.

Як повідомляв портал Знай.ua, за прогнозами експертів, історія з газом для української столиці може закінчиться дуже погано.

Також портал Знай.ua писав, що президент України Володимир Зеленський відвідає з робочим візитом Вашингтон і зустрінеться з президентом США Дональдом Трампом.