Бразильський президент Жаїр Болсонару, нещодавно обійняв свою посаду, заявив про намір розмістити у себе в країні військові бази США. Поки не названо точних дат, коли це станеться – Болсонару лише зазначив, що не виключає таку можливість. Причиною стала підтримка страном-агресором Россією Венесуели.

Як сказав Болсонару, "Дивлячись на те, що відбувається в світі, ніхто не знає, чи не доведеться Бразилії обговорювати це питання в майбутньому".

Президент зазначив, що те, що Путін надумав водити дружбу з венэсуэльским диктатором Мадуро і всіляко йому сприяти, дуже розхитала сиуацию в регіоні, і очевидно, тому Болсонару готовий сісти за стіл переговорів з Трампом, йдеться в джерелі.

Також Болсонару заявив, що Бразилія хоче домогтися переваги в Південній Америці".

Крім того, наголошується, що в Бразилії хочуть перенести своє ізраїльське посольство в Єрусалим - раніше на аналогічний крок пішли США. За словами Болсонару, це лише питання часу".

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Нагадаємо, Украина, Польща і Литва створюють спільну армію: все дуже серйозно.

Військове співробітництво України, Польщі та Литви зміцнюється. Так, з'явилася інформація, що держави створюють спільну військову частину.

Новий закон звучить так: "Про ратифікацію Угоди між Урядом Литовської Республіки, Урядом Республіки Польща і Кабінетом Міністрів України про внесення змін до Угоди між Урядом Литовської Республіки, Урядом Республіки Польща і Кабінетом Міністрів України про створення спільної військової частини".

Згідно з тексту нового закону, країни створюють загальну литовсько-польсько-українську військову частину бригадного рівня імені Великого Гетьмана Костянтина Острозького.

Так, командування та підрозділи Бригади повинні бути готові до участі у міжнародних операціях, які відповідають принципам і нормам міжнародного права.

Варто нагадати, що в Україні набув чинності закон № 2300-VIII, що розповсюджує підтримку держави при отриманні освіти на всіх учасників бойових дій, їхніх дітей, а також осіб з інвалідністю, придбаної під час війни.

Напомним раніше повідомлялося, що в понеділок, 31 грудня, на Яворівському військовому полігоні у Львівській області закінчено будівництво навчального комплексу під назвою "Бій в населеному пункті", про що повідомляє Український мілітарний портал.