Ватажки так званих республік "ЛНР" і "ДНР" Леонід Пасічник і Денис Пушилін вимагають зрівняти їх права на міжнародній арені з Україною і розпочати прямі переговори.

Таку заяву вони зробили на брифінгу у вівторок, 17 грудня. За словами Пушиліна, українське керівництво має вступити у діалог з "республіками".

"У Києва зараз стоїть вибір: або приступити до погодженням з нами всіх питань поновлення світу в рамках Комплексу заходів, або відкрито визнати свою нездатність виконати свої зобов'язання. І в цьому випадку Україні доведеться відповісти за зрив Мінських переговорів", - вважає ватажок бойовиків.

Пушилін
Пушилін

У свою чергу Пасічник заявив, що "світ не чує" їх позицію.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Констатуємо: за відсутності прямих переговорів з представниками мешканців "ДНР" і "ЛНР" припинення війни неможливе. Це необхідно для того, щоб безпосередньо домовитися про всі модальності подальшого співіснування "республік" і української держави", - висловився він.

Леонід Пасічник
Леонід Пасічник

"Закликаю лідерів західних країн-гарантів Мінських угод, Рада безпеки ООН, Парламентську асамблею Ради Європи надати сприяння в тому, щоб не тільки українська сторона, але й ми були почуті, щоб і нашу точку зору було представлено на міжнародній арені", - додав Пасічник.

Нагадаємо, раніше Пушилін висунув Зеленському ультиматум.

Як повідомляв портал Знай.uа, після зустрічі Зеленського з Путіним бойовики влаштували пекельну добу воїнам ЗСУ.

Також портал Знай.uа писав, що ватажок "ДНР" Пушилін безперешкодно зареєстрував партію в Україні.