У четвер, 19 грудня, Верховна Рада 9-го скликання ухвалила Виборчий кодекс з усіма примітками і пропозиціями президента України Володимира Зеленського.

За відповідне рішення проголосували 330 народних депутатів. До речі, законопроект підтримали представники всіх фракцій і груп.

Варто уточнити, що проект Виборчого кодексу передбачає запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими партійними списками на виборах народних депутатів, а також зміна виборчої системи на місцевих виборах.

Крім того, перед заключним голосуванням до законопроекту було відхилено понад 4500 правок.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, що Володимир Зеленський підписав закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окупованих районах Донеччини та Луганщини, тобто про особливий статус Донбасу.

Як повідомляв портал Знай.uа, нардепи винайшли "лайфхак" для кнопкодавства: як виглядає хитромудрий механізм.

Також портал Знай.uа писав, що Верховна Рада проголосувала законопроект, яким будуть впроваджуватися зміни в систему освіти України.