Глава української держави Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) щодо посилення можливостей України у сфері кібербезпеки. Про це повідомляє Офіс президента.

Володимир Зеленський

Так, контроль за виконанням даного рішення український лідер Володимир Зеленський поклав на секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Данилова.

Боротьба з кіберзлочинністю

Секретар РНБО Данилов підкреслив, що сфера кібербезпеки буде пріоритетом діяльності Ради національної безпеки і оборони України. За його словами, в наступні 5-10 років кіберзброю займе лідируючу позицію у світі, навіть ядерну зброю відійде на другий план.

Володимир Зеленський

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Також Олексій додав, що на даний момент РНБО працює над оновленої Стратегії кібербезпеки, а в Апараті відомства триває робота над розвитком Національного координаційного центру кібербезпеки. Його основним завданням буде прогнозування і виявлення потенційних і реальних кіберзагроз, а також забезпечення РНБО аналітичними матеріалами.

Нагадаємо, що поліцейські спільно з бійцями Національної гвардії України заступили на посилене чергування для попередження порушень громадського порядку і забезпечення мирного проведення запланованих акцій в центрі Києва.

Як повідомляв портал Знай.ua, скандальний ресурс "Миротворець" зупинив свої сервера. Це фактично означає, що сайт припиняє свою діяльність.

Також портал Знай.ua писав, що напередодні нормандської зустрічі в Парижі глава української держави Володимир Зеленський провів у Києві закрите засідання РНБО України. Під час наради було розглянуто 3 питання, які пов'язані з безпекою і обороною.