Відомий український журналіст та блогер Ігор Лесєв розповів історію колоніальної Індії і порівняв ситуацію з Україною. Відповідна публікація з'явилася в Facebook.

"Ось дивіться. Як британці зайшли в Індію? Через Ост-Індську компанію. Формально, комерційна контора зі статутним капіталом, акціонерами та радою директорів. Але надалі у пацанвы з'явився свій флот, і не тільки автомат. З'явилися свої воєнізовані формування (ПВК). І саме головне – хлопці стали входити в місцеві колоніальні адміністрації, по суті, ставши урядовою організацією", - зазначає він.

Лесев вважає, що в Україні відбулося все те ж саме, тільки зі зміною термінології. Так, "Ост-Індська компанія трансформувалась в ТНК з центром у Штатах, де домінуючі позиції мають Демпартія з приєднаними інвестфондами", які в Україні ще називають соровскими.

Ігор Лесєв
Ігор Лесєв

"Ці ж ТНК сформували в Україні колоніальну адміністрацію з формально місцевих аборигенів з сильною прив'язкою до західного ареалу проживання. Ось навскидку. Коболєв забарикадував свою маму в Штатах. Вітренко тримає родину в Ліхтенштейні. Смілянський з «Укрпошти» резидент США. Такий же паспорт у глави СН Арахамии. Гончарук, Милованов, Новосад, Маркарова, Нефедов, Дубілет... і купа-купа інших проходили грантовские тривалі стажування на Заході, харчуюясь за рахунок ТНК і отримуючи у них зарплату", - пише Лесев.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Проте він зазначає, що це лише видима сторона колонізації, адже людину не можна звинуватити в нелояльності країні, якщо він навчався або працював закордоном.

"Ось візьмемо бородате опудало з УЗ Кравцова. Хіба він не лояльний до України з зп в лям гривасиков в місяць? Ви уявляєте собі цю зарплату? Людина місяць ні**я не робить. Він взагалі не залізничник. Пішов в туалет по**ать, а йому вже на картку капнуло 5 тисяч. Пожер в ресторані – ще двадцаточка. І так 30 днів в місяць. Звичайно ж, ці люди по-своєму дуже люблять Україну. Приблизно як педофіли дітей", - зазначає Лесев.

Ігор Лесєв, YouTube
Ігор Лесєв, YouTube

Так, журналіст зазначає, що пенсіонер в Україні отримує близько 2 тисяч гривень на місяць і живе на ці гроші, член Наглядової ради, який може жодного разу не був на засіданні щомісяця отримує півмільйона гривень.

"І адже проблема для країни в наглядових радах навіть не в їх зарплатах. Це так, додаток палаючого сараю до згорілої хати. Головна проблема в тому, що всі ці наглядові ради працюють не в інтересах країни і суспільства, а в інтересах ТНК. А там інтерес один – максимальне вилучення прибутку", - пояснює він.

Так, Кабмін іноземним інвесторам дає облігації зовнішньої позики під 16% річних у валюті, а в місцевих банках можна знайти валютний депозит хоча б на 5%.

"А потім прийшов Ганді і все чудово розрулив. Але це було в Індії. А у нас теж був свій Ганді. Ось цієї весни. Але потім йому намалювали шахматку з усіма профіту і няшками і Ганді перетворився в Зеленського", - розповідає він.

О набсоветах Если кому-то интересна история колониальной Индии и он задается вопросом, а как такой гигантский колосс...

Geplaatst door Игорь Лесев op Maandag 23 december 2019

Нагадаємо, Ігор Лесев показав, як Гончарук повторює помилки Гройсмана.

Як повідомляв Знай. ua, Ігор Лесєв прокоментував видеослежку Порошенко за клієнтами спортклубу.

Також Знай. ua писав, що Ігор Лесєв показав, як готують заміну Гончарука Авакова.