Президент Володимир Зеленський підписав закон № 157, який повинен спростити процедуру оренди державного та комунального майна, а також створити умови для проведення аукціонів з оренди майна в системі "Prozorro. Продажі". Про це повідомляє прес-служба ОПУ.

Згідно з документом, тепер передача в оренду державного та комунального майна буде здійснюватися з допомогою продажу права оренди на майно на електронному аукціоні в "Prozorro. Продажу".

Так, у відкритому доступі буде публікуватися вся інформація про договори оренди державного і комунального майна.

Зеленський, фото з вільних джерел
Зеленський, фото з вільних джерел

Також визначені конкретні етапи і терміни процедури передачі в оренду державного та комунального майна, яке не використовується державою. Крім того, з'являться бази публічних переліків державного та комунального майна, що здається в оренду.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити
Показати ще

"Стартова орендна плата на аукціонах буде розраховуватися не від оцінки майна, а від його балансової вартості за станом на останнє число місяця, що передує даті визначення цієї орендної плати", - розповіли в Офісі президента.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський також підписав закон про перезавантаження Держбюро розслідувань.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський пояснив, що буде з тарифами на комуналку в опалювальний сезон.

Також портал Знай.uа писав, що нардепи проголосували за звільнення Труби з ДБР.