Конституційний суд України визнав неконституційним законопроект президента Володимира Зеленського про додаткові підстави для дострокового припинення повноважень нардепа.

Про це повідомив представник президента у КСУ Федор Веніславський, передає LIGA.net.

Причиною такого рішення КСУ стало те, що зазначений законопроєкт не відповідає 157-й і 158-й статтям Конституції України (Конституція України не може бути змінена, якщо зміни передбачають скасування чи обмеження прав і свобод людини й громадянина або якщо вони спрямовані на ліквідацію незалежності чи на порушення територіальної цілісності України).

Конституційний Суд України, фото: delo.ua
Конституційний Суд України, фото: delo.ua

Згідно із законопроєктом №1027, повноваження нардепа могли б бути припинені, якщо суд звинуватить депутата в "кнопкодавстві", якщо народний обранець буде відсутній на третині пленарних засідань Ради без поважної причини, а також якщо він перестав бути громадянином України або ж виїхав до іншої країни. Окрім того, позбавлення мандату стосуватиметься й з несумісністю діяльності депутата з іншими видами діяльності.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадаємо, народний депутат від президентської фракції "Слуга народу" Олексій Устенко потрапив у гучний скандал. Він заявив, що Україна нібито сама спровокувала анексію Криму, "прийнявши" у 2014 році закон про мову.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Путіна зробили "реверанс" Зеленському: мир на Донбасі, формула Штайнмайєра та інші "обіцянки" Лаврова.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський підписав доленосний для України закон: торгувати з Росією більше не будемо.