Народний депутат від президентської фракції "Слуга народу" Олексій Устенко потрапив у гучний скандал. Він заявив, що Україна нібито сама спровокувала анексію Криму, "прийнявши" у 2014 році закон про мову.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "НАШ" в ході дискусії з нардепом від "Європейської солідарності" Олексієм Гончаренком.

"У 2014 році був прийнятий закон про мову, після чого спровокувати всі ці дії в Криму, після чого Російська Федерація зайшла до Криму", – заявив Устенко.

Олексій Гончаренко, фото:https: eurosolidarity.org
Олексій Гончаренко, фото:https: eurosolidarity.org

"Такі заяви навіть "Опозиційна платформа — За життя" собі не дозволяє. Але раз "слуги народу" поступово стають "слугами Путіна", то доведеться їм дещо нагадати. Путін роздає свої медалі за Крим датовані 20 лютого, коли ще Янукович сидів на Банковій і ніякого закону про мову не було і в помині. Ви Соловйова переслухали чи Скабєєву?" – відповів йому Гончаренко.

Популярні новини зараз
Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Депутат от Слуги Народа Устенко заявил, что Россия напала на Украину из-за закона об языке. Вчера в эфире телеканала НАШ господин Устенко сначала говорил, что какая же плохая прошлая власть, потому что она отказалась покупать газ у России напрямую. А потом сказал, что из-за действий Украины Россия начала войну. Такие заявления даже ОПЗЖ себе не позволяет. Но раз «слуги народа» постепенно становятся «слугами Путина», то придется им кое-что напомнить. Путин раздает свои медали за Крым датированные 20 февраля, когда еще Янукович сидел на Банковой и никакого закона об языке не было и в помине. Закон о языке ветировал Турчинов. Ну а если вы так верите, что Украина начала войну, то наверное вам стоит быть депутатом в Думе, а не в Раде.

Geplaatst door Олексій Гончаренко op Woensdag 25 december 2019

Зазначимо, що мовний закон від "Партії регіонів" був схвалений Верховною Радою в липні 2012 року. Він передбачав можливість офіційної двомовності в регіонах, де чисельність нацменшин перевищує 10%. 24 лютого 2014 року парламент проголосував за скасування цього закону. Проте Олександр Турчинов, який був на той час виконувачем обов'язків голови Верховної Ради та виконувачем обов'язків президента, відмовився підписувати це рішення. Мовний закон офіційно втратив чинність лише 28 лютого 2018 року.

Нагадаємо, нардеп від "Слуги народу" Зеленського влип у зарплатний конфуз: "Знати героя в обличчя", відео.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Зеленського зникли, а в Порошенка з'явилися: історія таємничих телевізорів "підмочила" репутацію експрезидента.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський пригрозив дуже "веселому" чиновнику: "Скажу адресу вашого будинку".