Стало відомо, яка фракція пропустила найбільше голосувань у Раді. Підсумував голосування нардепів у грудні 2019-го року комітет виборців.

Найменший відсоток прогулів у президентської фракції "Слуга народу" - нардепи цієї фракції взяли участь у 86% голосувань. "Голос" – у 85, і трохи менше "Європейська солідарність" – у 79%. Один нардеп із перелічених фракцій брав участь у 8 з 10 голосуваннях.

Суттєво нижчі показники голосувань в депутатів "Опозиційної платформи – За життя!" та ВО "Батьківщина", які взяли участь лише в 62% голосувань Ради.

Верховна Рада, фото: paralel-media.com.ua
Верховна Рада, фото: paralel-media.com.ua

Загалом у грудні провели більше пів тисячі голосувань – 532. Троє депутатів взагалі жодного разу не голосували за цей час:

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще
  • Любов Шпак – "Слуга народу";
  • Роман Іванісов – позафракційний;
  • Віталій Данілов – "Батьківщина".

Зазначимо, що часто народні депутати не беруть участь в голосуваннях Ради, оскільки перебувають в опозиції й в такий спосіб демонструють свою політичну позицію. Це також пояснює різницю в показниках голосувань серед різних фракцій.

Верховна Рада, фото: 5 канал
Верховна Рада, фото: 5 канал

Нагадаємо, народний депутат від президентської фракції "Слуга народу" Олексій Устенко потрапив у гучний скандал. Він заявив, що Україна нібито сама спровокувала анексію Криму, "прийнявши" у 2014 році закон про мову.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Путіна зробили "реверанс" Зеленському: мир на Донбасі, формула Штайнмайєра та інші "обіцянки" Лаврова.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський підписав доленосний для України закон: торгувати з Росією більше не будемо.