Президент України Володимир Зеленський звільнив директора Державного бюро розслідувань Романа Трубу.

Про це йдеться в указі глави держави, який з'явився на офіційному сайті президента.

Указ президента
Указ президента

Іншим указом тимчасово виконуючою обов’язки директора ДБР призначено народного депутата від "Слуги народу" голову комітету з питань правової політики Ірину Венедіктову.

24 грудня президент Володимир Зеленський підписав зміни до закону про Державне бюро розслідувань. Згідно з цим документом, директор ДБР Роман Труба та його заступники підлягають звільненню. Згідно із законом, очільник бюро самостійно буде здійснювати керівництво органом, не розділяючи повноваження із заступниками, як це визначав закон.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Ірина Венедіктова
Ірина Венедіктова

Зазначимо, що Венедіктова – професор юридичних наук, завідувач кафедри цивільно-правових дисциплін інституту ім. В. Н. Каразіна в Харкові. Вона стала експертом з питань проведення судової реформи в команді новоспеченого президента Володимира Зеленського

Нагадаємо, народний депутат від президентської фракції "Слуга народу" Олексій Устенко потрапив у гучний скандал. Він заявив, що Україна нібито сама спровокувала анексію Криму, "прийнявши" у 2014 році закон про мову.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Путіна зробили "реверанс" Зеленському: мир на Донбасі, формула Штайнмайєра та інші "обіцянки" Лаврова.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський підписав доленосний для України закон: торгувати з Росією більше не будемо.