Президент Володимир Зеленський та представники Уряду зустрілись з представниками паливних трейдерів.

Як повідомляється, Зеленський закликав власників автозаправних станцій знизити ціни на паливо, натомість зменшити знижки за програмами лояльності у зв’язку із зниженням курсу долару. “Ми звертаємось до вас з пропозицією активніше реагувати на укріплення курсу гривні та відповідно знизити ціну на бензин. Не надати знижки, а на табло”, - сказав Зеленський та, за словами голови консалтингової групи А95 Сергія Куюна, висунув вимогу знизити ціну до позначки 1,1 долар за літр.

По встрече Зеленского с нефтетрейдерами Как и ожидалось, в центре был ценовой вопрос. У Президента настаивают на...

Geplaatst door Sergey Kuyun op Maandag 23 december 2019

А заступник голови Офісу президента Юлія Ковалів зазначила, що ці заходи здатні підсилити конкуренцію на цьому ринку. Також вона зауважила, що для ринків Європи знижки не властиві. Підприємці у відповідь висунули вимогу вирішити питання нелегальних автозаправних станцій. За словами трейдерів, нелегали складають майже чверть від ринку палива в Україні. Зеленський повідомив про те, що з цього питання на початок січня заплановано нараду.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Підгрунтя для зниження цін на паливо бачить і директор Інституту енергетичних досліджень Дмитро Марунич, який також погоджується, що зниження цін на паливо після зміцнення гривні є нормальним і може продовжити також в січні.

Нагадуємо, що з нового року українці будуть отримувати по дві платіжки за блакитне паливо — одну за спожитий газ, а іншу — за його доставку.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні дані мільйонів боржників виставили напоказ, смартфон допоможе все виправити: що потрібно зробити.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський підписав доленосний для України закон: торгувати з Росією більше не будемо.