Український політолог Андрій Золотарьов зробив гучну заяву стосовно українських нардепів. Так, він розповів, що навіть після зняття недоторканості, вона в них залишилася, щоправда, американська.

За його словами, у зв'язку з тим, що їх у народних обранців скасували недоторканність, посольство США гарантувало їм нову.

Політолог Андрій Золотарьов
Політолог Андрій Золотарьов

"В країні не все так позитивно, як про це говорять в "Слузі народу". Є і негативні моменти, пов'язані з борговим навантаженням. Хоча держборг вперше знизився до 50% ВВП. Депутатам з 1 січня скасували недоторканність, але недоторканність їм гарантує посольство США. Поки стратегічно мало що змінилося. Глобально Україна знаходиться в тому ж місці, де і була рік назад", - сказав політолог.

Нагадаємо, що 1 січня 2020 року в Україні набув чинності закон про скасування депутатської недоторканності. Відтепер нардепи можуть без згоди Верховної Ради бути притягнуті до кримінальної відповідальності, затримані чи заарештовані.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет висловив сподівання, що обов’язкове ведення трудових книжок в Україні скасують до березня 2020-го.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський підписав доленосний для України закон: торгувати з Росією більше не будемо.