В Україні проведуть перереєстрацію переселенців з тимяасово непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей, повідомляє портал “Час Пик”.

Як повідомив заступник міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Руслан Калінін, перереєстрація необхідна для того, щоб точніше визначити реальну кількість переселенців, оскільки зараз не всі з них мають довідку, а деякі навіть продовжують проживати на тимчасово непідконтрольних територіях, час від часу приїжджаючи на підконтрольні території.

переселенці
переселенці

Крім того, планується “відв’язати” отримання пенсії від наявності довідки переселенця, а також визначити, скільки переселенців наразі мають потребу в житлі.

“Тому перший крок, - і це маємо зробити не ми, а Міністерство соціальної політики, - це відв’язати цю довідку. Вони мають прорахувати наслідки. Відв’язати довідку, провести перереєстрацію — і ми вийдемо на зовсім інші цифри”, - каже Калінін.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Нагадуємо, що голова парламентського комітету з питань соціальної політики Галина Третьякова заявила про те, що мешканці тимчасово окупованих територій мають отримувати пенсії і від України, і від окупантів.

Як повідомляв портал Знай.uа, жителі ОРДЛО запустили феєрверки та салюти на Новий рік за київським, а не московським часом.

Також портал Знай.uа писав, що 18 грудня Володимир Зеленський підписав закон про особливий статус Донбасу.