Президент України Володимир Зеленський зустрівся з родичами загиблих під час падіння Boeing 737 авіакомпанії "МАУ" українців.

Про це президент повідомив на особистих сторінках у соціальних мережах.

"Зустрівся та поговорив з родичами українців, загиблих в авіакатастрофі. Розумію, що жодні слова підтримки не заглушать їхнього пекельного болю. Держава надасть їм усю необхідну допомогу, зокрема фінансову. Розумію, що жодні виплати не повернуть їм рідних людей", - йдеться у повідомленні Зеленського.

Володимир Зеленський з родичами загиблих у катастрофі літака МАУ, Facebook
Володимир Зеленський з родичами загиблих у катастрофі літака МАУ, Facebook

Володимир Зеленський заявив, що зараз найважливіше дати вичерпні відповіді рідним загиблих щодо причин та обставин падіння лайнера.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

"Мабуть, найважливіше, що може й повинна зробити для них держава, – це дати вичерпні відповіді щодо всіх обставин трагедії. Запевнив, що ми зі свого боку робимо все можливе для встановлення правди. Україна обов’язково її дізнається. Бережімо одне одного!" - резюмував глава держави.

Допис Володимира Зеленського, Facebook
Допис Володимира Зеленського, Facebook

Раніше президенту України Володимиру Зеленському прозвітували щодо розслідування падіння Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" ("МАУ"), яке сталося у середу, 8 січня.

На нараді оперативного штабу було наголошено, що розслідування перебуває на надто ранньому етапі, щоб озвучувати конкретні деталі. Розглядається кілька версій причин авіакатастрофи. Зокрема, загоряння двигуна літака та попадання ракети.

Авіакатастрофа в Ірані
Авіакатастрофа в Ірані

Зазначимо, що у середу, 8 січня, Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" ("МАУ") розбився незабаром після вильоту з аеропорту Імама Хомейні в Тегерані. На борту перебували 168 пасажирів та 9 членів екіпажу, зокрема, 82 жителі Ірану та 63 канадців.

Нагадаємо, 8 січня український літак зі 180 пасажирами на борту розбився в Ірані. Боїнг 737 авіакомпанії "Міжнародні українські авіалінії" впав майже відразу після зльоту.

Як повідомляв Знай.uа, Андрій Пальчевський замість новорічних привітань висловив співчуття у зв'язку з катастрофою літака в Ірані.

Також портал Знай.uа писав, що влада Ірану відзвітувала щодо аварії борту МАУ: "Якщо літак збила ракета..."