Стало відомо, що після гучного скандалу з внесенням українського тризуба в керівництво з протидії екстремізму Великобританія заявила, що глибоко поважає офіційні символи України.

Тризуб

У понеділок, 20 січня, відповідну заяву представника англійського уряду було оприлюднено на офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook посольства країни в Києві.

"Ми визнаємо, що тризуб як головний елемент державного герба України має конституційне, історичне та культурне значення для народу України", – зазначили в повідомленні.

До того ж, велика Британія заявила, що "усвідомлює і шкодує через образи", яку заподіяла появою українського тризуба в поліцейському посібнику.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Як вже заявляли в поліції, в цьому документі чітко вказано, що багато символів, наведених у ньому, не представляє інтерес в боротьбі з тероризмом", – пояснили в посольстві.

Також представник уряду Великобританії додав, що країна залишається на позиціях повної підтримки незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

Заява речника британського уряду з приводу українського тризуба "Ми усвідомлюємо й шкодуємо через образу, заподіяну...

Geplaatst door British Embassy Kyiv op Maandag 20 januari 2020

Нагадаємо, що Національний банк України випустив нову пам'ятну монету, присвячену Харківському музею імені Миколи Сумцова.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у посольстві України в Лондоні заявили, що іноземні правоохоронці повинні виключити український тризуб зі списку екстремістських символів і попросили вибачення.

Також "Знай.ua" писав, що багатьох російських користувачів розлютила звичайна дівчина з татуюванням тризуба на шиї, яка їхала в московському метрополітені.