У сучасному світі вкладання капіталу в предмети розкоші є нераціональною і навіть неправильноб діяльністю бізнесмена, який мислить категоріями XXI століття.

Про це в інтерв'ю «Україна повинна побудувати європейський Китай» заявив впливовий бізнесмен Сеяр Куршутов, відповідаючи на питання журналістів видання "Хвиля", як краще розпоряджатися грошима в сучасному світі.

«Для когось гроші не стають енергією, а стають яхтами, віллами, літаками. Є люди, які, заробивши пристойний капітал продовжують вибудовувати навколо себе ареал благополуччя. А є люди, для яких надлишок грошей не призводить до надлишку рівня життя. Вони добре живуть, безумовно, але якість їхнього життя вища за якусь рису не в пріоритеті», — зазначив він.

На думку Сеяра Куршутов немає ніякого сенсу купувати яхти.

«Мені це не цікаво. Все, що я хочу, я можу взяти в оренду. На купівлю у мене немає вільних грошей і не буде ніколи. Я ж не радянський червоний директор, який продав своє підприємство разом з кріпаками і на вкрадені, зароблені гроші щось купив», — пояснив бізнесмен, додавши, що «об'єктивно у мене немає на це грошей».

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

«Я можу щось продати, щоб купити собі яхту, але тоді будь-яка людина, яка дізнається про це, скаже, що я недоумкуватий: продати працюючий бізнес або актив, щоб купити собі човен? У тридцять один рік — це елемент недоумства», — зазначив бізнесмен.

У цілому він так визначив цілі для сучасного підприємця: «Продовжуючи тему яхт і красивого життя – це нецікаво. Цікаво розвиток. Глобальна мета – розвиток замість стагнації. Грубо кажучи, вілла і яхта – це стагнація. Бізнес — це розвиток».