Стало відомо, що на другий день президент України Володимир Зеленський знав про те, що пасажирський літак компанії МАУ збили в Ірані 8 січня. Про це він повідомив в інтерв'ю журналістам ізраїльського "9 каналу".

Володимир Зеленський

Український лідер Зеленський стверджує, що публічно про це не можна було говорити, бо на це потрібні були докази.

"Я поїхав до рідних загиблих, я не міг в публічному полі сказати, що наш літак збили, однак я приїхав до них і сказав: "Крім співчуття і так далі, я приїхав до вас з важливою інформацією. Хочу, щоб ви точно знали, це на сто відсотків не технічна помилка і не помилка ваших рідних, і не помилка нашого професійного екіпажу", - зізнався він.

Також, за його словами, 3 дні на представників іранської сторони чинився тиск, щоб домогтися визнання збиття українського літака. І Україні в цьому питанні допомагали США, Великобританія і Канада.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

"З моєї точки зору, ми зробили кілька важливих кроків, які дали нам можливість натиснути на іранську сторону, тому вони визнали, що це була не технічна поломка або помилка нашого екіпажу літака МАУ", - сказав гарант.

Володимир Зеленський

Нагадаємо, що Іран не прийняв остаточного рішення про відправку " чорних ящиків українського лайнера МАУ в Україну або Канаду і самостійно розшифровує бортові самописці.

Як повідомляв портал "Знай.ua", з'явилася заява Верховної Ради, в якому покладається на Іран відповідальність за збитий літак МАУ біля Тегерана.

Також "Знай.ua" писав, що через кілька хвилин після зльоту загорівся Boeing 737 авіакомпанії Ryanair, який прямував зі столиці Румунії Бухареста в Лондон.