Президент України Володимир Зеленський розповів про стосунки з Російською Федерацією і особисто з главою держави Володимиром Путіним. Про це він повідомив в інтерв'ю "9 Каналу".

Володимир Зеленський та Дмитро Дубов, 9 канал

Так, український лідер торкнувся самої болючої теми нашої країни, а саме війни на Донбасі та Мінські угоди.

"У Мінських угод є справжнє, і в цьому сьогоденні, в цьому сьогоденні є Україна з тими проблемами, які у нас виникли, з тією війною на Донбасі, яку ми розпочали, не ми принесли на нашу територію", - сказав Зеленський.

Також він розповів про затяжний процес з відновлення миру на окупованих Росією територіях і претензії до бойовиків.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Претензії до тієї сторони, стороні бойовиків, яких підтримує Росія. Природно, у нас з'явився діалог. Прямий діалог між мною та президентом Російської Федерації", - поділився глава держави.

Зеленський стверджує, що мир потрібен як Україні, так і Росії. Однак, про це складно буде забути.

"Інтуїтивно відчуваю, що це потрібно не тільки Україні. Я відчуваю і відчуваю, що це велика біда, яка назавжди. Взагалі. Назавжди залишить шрам між Україною і Росією. І можливість, щоб… Розсмокчеться цей шрам, я взагалі не впевнений", - сказав президент.

Дмитро Дубов, 9 канал

До того ж, український лідер заявив, що без територіальної цілісності конфлікт з Росією не вирішити.

"Ми не бачимо взагалі вирішення конфлікту без повернення територіальної цілісності. А… ось дивіться… у нас дуже велика країна. У нас, дивіться, там кілька мільйонів людей. Просто там знаходиться кілька мільйонів українців. Тому ми, звичайно ж, повинні повернути всі наші території. Я навіть зараз не про міжнародні інституції, знову ж таки, не про суди і так далі. Це серйозний прецедент для всього світу, що так можна. І це найстрашніше. І це жахливо. І це погано. Якщо це закінчиться так в Україні, що ми не повернемо наші території, я впевнений, тоді, що це не остання історія", - повідомив Зеленський.

Нагадаємо, що на другий день президент України Володимир Зеленський знав про те, що пасажирський літак компанії МАУ збили в Ірані 8 січня.

Як повідомляв портал "Знай.ua", з'явилася реакція на промову президента України Володимира Зеленського, яку він озвучив на економічному форумі в Давосі.

Також "Знай.ua" писав, що глава держави Володимир Зеленський повністю впевнений в тому, що прем'єр-міністр України Олексій Гончарук необхідний країні.