З'явилася інформація, що український лідер Володимир Зеленський помилував 97 громадян в 2019 році. Про це повідомляється у відповіді Офісу президента України на запит Українських Новин.

Володимир Зеленський

"Указами Президента України В. Зеленського з 28 травня по 28 грудня 2019 року помилувано 97 осіб", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що серед помилуваних громадян 11 жінок і 86 чоловіків. Більш того, 90 з них були звільнені від подальшого відбування покарання, а 7 покарання було скорочено.

У той же час Офіс президента не дав відповідь на питання про те, скільки серед помилуваних було іноземців чи громадян, помилуваних в рамках обмінів для передачі Російської Федерації або на тимчасово окуповані території Луганської і Донецької областей.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення
Показати ще

До того ж, п'ятий глава держави Петро Порошенко в минулому році не підписував укази про помилування громадян.

"З 1 січня по 28 травня 2019 року укази про помилування не видавалися", - відповіли в Офісі.

Петро Порошенко

В 2018 році колишній президент помилував громадянина Ірану і 13 громадян України. А в 2017 році він помилував 139 засуджених, у 2016 і 2015 роках - по 67.

Нагадаємо, що у Державному бюро розслідувань відбувся допит п'ятого президента України Петра Порошенка.

Як повідомляв портал "Знай.ua", глава держави Володимир Зеленський повністю впевнений в тому, що прем'єр-міністр України Олексій Гончарук необхідний країні.

Також "Знай.ua" писав, що президент України Володимир Зеленський підтвердив інформацію про те, що не залишиться на другий термін у кріслі глави держави.