Зарплати чиновників і простих українців порівняли в цифрах. Розрив між доходами чиновників та бюджетників вражає. В Україні резонансну реакцію громадськості викликав документ з інформацією про доходи чиновників за грудень 2019 року, опублікований на сайті Кабміну. У мережі порівняли зарплати вчителів, лікарів та інших бюджетників з космічними доходами міністрів.

На сьогодні, зарплати бюджетників коливаються від 4000 грн (зарплата вихователя) до 7400 грн (зарплата вчителя). При цьому середня заробітна плата лікарів в Україні склала 5500 грн. Про це повідомляє аналітичний портал Хвиля.

Ігор Смілянський, фото: 112
Ігор Смілянський, фото: 112

Мінімальна пенсія, на яку повинні вижити українці, які досягли відповідного віку і мають за плечима досить трудового стажу, становить 1638 грн. Водночас голова "Укрпошти" Ігор Смілянський за 2019 рік в середньому отримував 1,4 млн гривень щомісяця, а згідно з декларацією майже 2 млн гривень.

Пізніше з'ясувалося, що президент США Дональд Трамп позаздрив би такому окладу, оскільки американський лідер заробляє близько 1 млн гривень, що складає 400 тисяч доларів.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Дональд Трамп, фото: slovoidilo.ua
Дональд Трамп, фото: slovoidilo.ua

Найбільш високооплачуваними чиновниками в Україні, згідно з даними урядового порталу, стали:

  • Держсекретар Міністерства культури Ростислав Карандєєв — 497 709 грн;
  • Заступник міністра культури Ірина Подоляк - 394 710 грн;
  • Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко — 234 000 грн.

Вадим Пристайко, фото: 5 канал
Вадим Пристайко, фото: 5 канал

Зазначається, що зарплата Міністра культури Володимира Бородянського склала 90 888 грн, що в 4 рази менше, ніж у його заступників. Прем'єр-міністр Олексій Гончарук за грудень 2019 року отримав 76 190 грн, а Міністр внутрішніх справ Арсена Авакова — 186 541 грн.

Також викликала резонанс зарплата колишнього журналіста Мустафи Найєма на своїй новій посаді в "Укроборонпромі" - він отримує 310 000 щомісяця. Ексжурналіст Сергій Лещенко, який увійшов до наглядової ради "Укразалізниці", отримує 588 000 грн. Найменша зарплата у Міністра Дмитра Дубілета — 17 544 грн.

Зарплати чиновників та бюджетників, скріншот: Хвиля
Зарплати чиновників та бюджетників, скріншот: Хвиля

Нагадаємо, раніше зарплата українських чиновників стала ганьбою на весь світ: навіть Трамп про такі цифри не мріє

Як повідомляв портал "Знай.ua", названо найпопулярніші професії в Україні: кому і скільки готові платити роботодавці

Також "Знай.ua" писав, що українцям показали, за що Смілянський отримує двомільйонну зарплату: "Чи не правда креативно?"