У понеділок, 27 січня, на пресконференції в польському Освенцімі глава держави Володимир Зеленський заявив, що Україна зняла мораторій на пошукові роботи у Львівській області.

Володимир Зеленський

Також український лідер повідомив, що польські спеціалісти вже провели перші роботи з пошуку загиблих польських солдатів у часи Другої світової війни. Потім планується відновлення владою Польщі знищеної могили українських військових на горі Монастир у Підкарпатському воєводстві.

"Україна розблокувала мораторій на пошукові роботи, польські експерти провели перші роботи у Львівській області. Наступним кроком буде відновлення польською стороною могили на горі Монастир і взяття її під захист", - заявив президент України.

Гора Монастир

На горі знаходилася меморіальну дошку, яка присвячена загиблим 2-3 березня 1945 року в боях з НКВС воїнам УПА. Пам'ятник встановлено законно. Ніякої символіки на пам'ятнику не було.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Меморіальну дошку, яка розташована поблизу польського села Верхраты, в 2015 році вандали розбили, а 20 січня 2020 року її зняли і скинули в яму.

Меморіальна дошка

Політолог Петро Олещук заявив, що президента України Володимира Зеленського будуть критикувати за "продовження політики екс-президента Петра Порошенка".

"Разом з тим, заява Зеленського направлено і для польської сторони - він акцентує увагу на спільну боротьбу українців і поляків проти нацистів", - зазначив Олещук.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський в інтерв'ю ізраїльському 9 телеканалу повідомив про те, що не виключає можливості того, що деякі міністри найближчим часом будуть змінені на інших.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Франції почало наростати невдоволення політикою президента України Володимира Зеленського.

Також "Знай.ua" писав, що президент України Володимир Зеленський у свій перший день робочого візиту до Польщі взяв участь у пам'ятному вечорі – 75 річниця звільнення нацистського концтабору Аушвіц-Біркенау.