Американська компанія Universal Trading & Investment Co., Inc. (UTICo) подала до Федерального суду Нью-Йорка (США) уточнень позов проти колишньої прем'єр-міністерки України Юлії Тимошенко за підозрою в організованій злочинності.

Документ на 58-сторінок містить трьох фігурантів: Тимошенко, її чоловік Олександр, який отримав політичний притулок у Чехії, і колишнього заступника міністра фінансів Росії Андрій Вавілов, який проживає в Нью-Йорку.

Крім того, в позовній заяві згадується група осіб, яких UTICо теж кваліфікує як "агентів" Тимошенко.

У грудні манхеттенський федеральний суддя Пол Кротті відхилив позов, який за рік до цього порушила проти колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко американська компанія Universal Trading & Investment Co., Inc. (UTICo).

Проте у січні цього року адвокати позивача зробили все можливе, щоб переписати позов і подати його наново. Вклавшись у 25 сторінок, вони отримали згоду судді.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У чому суть справи:

Тимошенко і її поплічників підозрюють у порушенні американського закону RICO про організовану злочинність. UTICo намагається отримати 18 млн 344 тисяч 480 доларів, які федеральний суд Массачусетса в липні 2011 року постановив стягнути на її користь з корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ). Тимошенко була її президентом і, як кажуть в позовній заяві, "за допомогою свого чоловіка Олександра Тимошенко встановила свій особистий контроль над усіма активами ЄЕСУ".

Крім того, UTICо судилася з корпорацією Bassington, Unc., яку вона називає офшорним холдингом ЄЕСУ, що належать подружжю Тимошенко, і відсудила у неї в травні 2012 року 23,08 млн доларів, але ніяких грошей поки і тут не отримала.

За словами адвокатів позивача, Олександр Тимошенко допомагав дружині "відмивати гроші з метою приховування авуарів ЄЕСУ і Bassinger і переводити відкати", а Вавілов нібито отримав від неї хабар у сумі 10 млн доларів і придбав у Нью-Йорку за 5 млн квартиру в розкішній будівлі Time Warner Tower South.

Як говориться в позовній заяві, Вавілов нібито отримав хабар за те, що в 1996-1997 рр. допоміг Тимошенко залагодити заборгованість ЄЕСУ на суму 450 млн. доларів.

Метою цієї схеми було приховати від кредиторів авуари ЄЕСУ, велика частина яких опинилася потім на офшорних рахунках – стверджує позивач

Нагадаємо, раніше Юлія Тимошенко розповіла, як не втратити впевненість у собі, навіть якщо три рази не вийшло.


Як повідомляв портал "Знай.ua", лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заперечила можливість того, що вона втретє очолить український уряд.


Також "Знай.ua" писав, що член наглядової ради "Укрзалізниці" і екснардеп Сергій Лещенко розкритикував лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко за її "нових ворогів" – грантоїдів.