Днями повідомили про презентацію нової моделі нарахування заробітної плати керівникам міністерств, відомств, державних підприємств та їх заступникам. Її дія розпочнеться у лютому.

Я сподіваюся, що в лютому ми дамо суспільству на обговорення модель, і я сподіваюся, що ми зможемо якщо не закрити це питання, то хоча б пояснити логіку, яка стоїть за преміями, зарплатами і так далі. Сподіваюся, що суспільство зможе це прийняти - сказав міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет

Дубілет вважає, віднині не має бути жодних премій чи надбавок, все має замінюватися окладною частиною.

Я б сказав, що замість цього потрібно зробити фіксований оклад плюс якась змінна частина, яка прив'язана до твоєї ефективності. Тобто замість цього зоопарку потрібно мати дуже прозорі чіткі правила, яким чином ця змінна частина визначається - сказав він

За його словами, він вже представив прем'єр-міністру Олексію Гончаруку бачення нової моделі нарахування зарплат міністрам.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Адже ще раніше, президент України Володимир Зеленський, разом з розпуском уряду говорив про зміну заробітних плат для всіх керівників міністерств, відомств, державних підприємств та їх заступників з урахуванням ситуації в країні.

Це повинна бути нормальна заробітна плата. Ми розуміємо, що це дуже серйозні фахівці, але я хочу мати спільну думку з вами і міністрами, що такі зарплати можуть бути сьогодні в Україні в такій ситуації, в якій знаходиться наша економіка. Коли ви і ваше уряд піднімете економіку - можна буде підвищувати ці заробітні плати - підкреслив президент

Мабуть, є ймовірність, що чиновники більше не отримають зарплату Смілянського у 1 мільйон 866 тисяч 808 гривень чи Кравцова який отримував 9,7 млн на рік.

Нагадаємо, раніше глава "Укрзалізниці" Кравцов, заробляє в десятки разів більше керівника одного з найбільш потужних та впливових держав у світі.


Як повідомляв портал "Знай.ua", Смілянський заявив, його заробітна плата пропорційна доходам компанії "Укрпошта".


Також "Знай.ua" писав, про зарплати чиновників і простих українців порівняли в цифрах. Розрив між доходами чиновників та бюджетників вражає.