На початку травня 2019 року американський президент Дональд Трамп наказав тодішньому раднику з національної безпеки Джону Болтону допомогти тиснути на Україну для того, щоб отримати компромат на своїх політичних опонентів з Демократичної партії. Про це повідомляє The New York Times.

Слід зазначити, що тоді американський лідер попросив Болтона зателефонувати президенту України Володимиру Зеленському, щоб переконатися, що він зустрінеться з особистим адвокатом президента США Рудольфом Джуліані. За словами Болтона, він так і не подзвонив Зеленському.

На зустрічі в травні 2019 року були присутні також Мік Малвені, виконуючий обов'язки голови адміністрації Трампа, сам Джуліані та юридичний радник Білого дому Пет Сіполоне, який зараз очолює захист президента США по справі імпічменту в Сенаті.

Дональд Трамп

10-хвилинна зустріч є найбільш раннім згадкою спроби Трампа тиснути на Україну для досягнення власних політичних цілей. Досі умовної "точкою відліку" була телефонна розмова між Трампом і Зеленським 25 липня 2019 року.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

У свою чергу, Трамп в коментарі виданню спростував, що описаний Болтоном розмова мала місце.

"Я ніколи не давав Джону Болтону організувати зустріч Володимира Зеленського з Руді Джуліані, одного з кращих борців з корупцією в США і найбільш видатного мера в історії Нью-Йорка. Цієї зустрічі так і не відбулося", - заявив президент США.

Сам Джуліані в коментарі The New York Times заявив, що Джон Болтон "кілька придумує".

"Він веде себе, як дійсно негідний чоловік, тому що ніколи не говорив мені, що проти, а потім казав, що я бомба уповільненої дії чи щось таке", — розповів адвокат Дональда Трампа.

Нагадаємо, що Дональд Трамп заявив, що у США є план щодо стримування нового коронавіруса.

Як повідомляв портал "Знай.ua", адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані повідомив, що вони мають підтвердження замаху на колишнього Генерального прокурора України Віктора Шокіна.

Також "Знай.ua" писав, що президент США Дональд Трамп презентував довгоочікуваний план мирного врегулювання конфлікту між Ізраїлем і Палестиною.