З'явилася інформація, що Всеукраїнський Собор на чолі з Олександром Турчиновим закликав українського лідера Володимира Зеленського терміново скликати засідання Ради національної безпеки і оборони України через демографічну кризу, так як українське населення за 10 років зменшилася на 11 мільйонів. Про це повідомляється на сайті Собору.

Володимир Зеленський

"Україна зараз переживає глибоку демографічну кризу: смертність вдвічі більше, ніж народжуваність, кожен день помирає близько 1620 осіб, тоді як народжується всього 920 дітей, все більш посилюється трудова міграція, зростає статистика розлучень тощо. Україна входить у число 30 "старих" країн світу за часткою осіб віком 60 років і старше", - йдеться в повідомленні.

Більш того, в Соборі стверджують, що через міграції громадян Україна втрачає трудові та інтелектуальні ресурси. До того ж, вони відзначили проблему дитячого алкоголізму, наркоманію і розповсюдження такого захворювання, як ВІЛ.

Всеукраїнський Собор пропонує терміново провести засідання РНБО, яке присвячене демографічної кризи та депопуляції в Україні, а також підготувати і прийняти проект постанови про заходи щодо забезпечення захисту сімейних цінностей та інституту сім'ї.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Олександр Турчинов

Серед пропозицій є завуальований натяк на заборону абортів, а серед вимог - відновити і забезпечити використання в національному законодавстві терміна "стать" замість "гендер".

Нагадаємо, що Олександр Турчинов зізнався, як ходив на концерт своєї улюбленої української групи "OT VINTA".

Як повідомляв портал "Знай.ua", секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов провів нараду оперативної групи з питань моніторингу та аналізу ситуації на тему нового коронавіруса з Китаю.

Також "Знай.ua" писав, що заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос назвав умови, які потрібні для силового визволення Донбасу від окупантів.