Стало відомо, що ізраїльський посол Джоел Ліон закликав Україну перенести посольство з Тель-Авіва до Єрусалиму. Про це він повідомив в інтерв'ю LB.ua.

"Ми хочемо, щоб в Єрусалимі було посольство. Ми просимо Україну відкрити посольство в Єрусалимі, а не в Тель-Авіві", - заявив він.

Джоел Ліон

Слід зазначити, що ще в 2019 році з'явилася інформація, що Україна збирається відкрити в Єрусалимі Офіс інновацій, проте дипломат сказав, що поки незрозуміло, коли саме це станеться і який у нього буде статус.

"Ми не знаємо, що хоче відкрити Україна. Ми б хотіли, щоб це було дипломатичне представництво. Буде це урядовий офіс, не дипломатичний – ми подивимося", - повідомив він.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Також він сказав, що необхідно вирішити багато питань, які належать до персоналу, логістики, оренди та спеціалізації. І лише після цього, за словами посла, офіс можна буде відкрити.

Слід також нагадати, що за попередніми планами Офіс по просуванню інновацій та інвестицій в Єрусалимі повинен був отримати статус дипломатичного представництва. Основним напрямком діяльності буде просування інновацій та інвестицій у сфері високих технологій.

Посольство

Українське посольство в Ізраїлі розташоване в Тель-Авіві.

Нагадаємо, що в Іраку три ракети впали поруч з посольством США, в так званій "зеленій зоні" в центрі Багдада.

Як повідомляв портал "Знай.ua", посольство України в Китаї поінформувало, скільки українців знаходяться в провінції Хубей та місті Ухань.

Також "Знай.ua" писав, що президент США Дональд Трамп презентував довгоочікуваний план мирного врегулювання конфлікту між Ізраїлем і Палестиною.