Військово-морський флот США розповів, що ввів в експлуатацію тактовні ядерні балістичні ракети, які будуть розміщуватися на підводних човнах. Нова зброя створено для того, щоб стримувати таких суперників, як Росія.

"Ця додаткова можливість зміцнює стримування і дає Сполученим Штатам швидку, більш придатну стратегічна зброя малого радіусу дії", – заявив заступник міністра оборони США з політичних питань Джон Руд 4 лютого.

Трамп, фото з вільних джерел
Трамп, фото з вільних джерел

Адміністрація президента Трампа ще в лютому 2018 року вперше зробила заяву про те, що хоче розгорнути нове озброєння. Вони сказали про це після того, як аналіз ситуації показав недоліки в американських можливості стримування супротивників.

"Недавні російські заяви щодо цієї доктрини знижують поріг для першого використання Москвою ядерної зброї", – йдеться у оприлюдненому майже два роки тому американському аналізі ситуації.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, світові показали найпотужнішу в світі субмарину.

Як повідомляв Знай. ua, російська човен "розтинала" водами Ізраїлю.

Також Знай. ua писав, що у Путіна застосували ядерну зброю "судного дня".