Разом з колегами з депутатської групи "Довіра" Сергій Шахов нещодавно зустрівся з новопризначеним Віце-прем’єр-міністром України - Міністром розвитку громад та територій України Денисом Шмигалем.

Політик зазначив, що в ході зустрічі обговорили найболючіші проблеми Луганської області. Зокрема, більшість інфраструктури прифронтового регіону зруйновано, відсутні автошляхи обласного та міського значення. Жителям віддалених сіл доводиться щодня долати по 50 км, щоб дістатися до районної лікарні.

Сергій Шахов, зустріч з міністром Денисом Шмигалем
Сергій Шахов, зустріч з міністром Денисом Шмигалем

Зокрема, звернули увагу міністра на "діру" в 10 мільярдів гривень, які не отримали місцеві бюджети. А значить найсуттєвіша дірка - в кишенях наших міст і сіл. Вони просто не зноможуть розвиватися, їм це не по кишені. Така ситуація заводить в глухий кут усі проекти місцевого соціально-економічного розвитку.

"Далі маємо ланцюгову реакцію. Криза з державними грошима тягне за собою скорочення виробництв, а значить і робочих місць. Люди без роботи біжать по закордонах. Села вимирають. Результатом зустрічі став спільний план щодо ліквідації цієї заборгованості, і подальших кроків для вирішення всіх проблемних питань в галузі", - підсумував Шахов.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Нагадаємо, уповноважений з прав дитини Микола Кулеба у своєму Facebook заявив, що держава має втрутитися, якщо батьки зібралися дати дитині при народженні образливе або презирливе ім'я.

Як повідомляв Знай.ua, президент Білорусі Олександр Лукашенко пояснив, чому літак "Бєлавіа", що виконував 24 січня регулярний рейс з Мінська в Мюнхен, розвернувся над польським Вроцлавом і приземлився в білоруському Гродно.

Також Знай.ua писав, що користувачка Facebook Уляна Пчьолкіна на своїй сторінці у соціальній мережі розмістила допис, в якому звинуватила популярний інтернет-магазин косметики MakeUp у торгівлі в Росії і приховуванні цього факту від українців.