Президент України Володимир Зеленський відреагував на обшуки в офісі українського телеканалу 1+1, які відбулися напередодні.

Про таке повідомляє УНІАН.

Варто зауважити, що на днях у приміщенні редакції програми "Секретні матеріали" відбувається обшук робочих місць журналістів офіцерами СБУ. За попередньою інформацією, правоохоронці шукали звукозаписувальний пристрій, яким нібито журналіст Євгеній Куксін записував очільника уряду Олексія Гончарука на нараді про економічну ситуацію в країні.

"Що я можу думати? Я ж про це знаю інформацію майже як ви – з новин… Знаю наступне: йдуть слідчі дії Службою безпеки України через те, що в режимному об’єкті – це кабінет прем’єр-міністра України – був здійснений запис", - сказав Зеленський.

Окрім цього він зауважив, що "ці записи були комусь передані чи продані", однак він не знає чи це дійсно так.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Володимир Зеленський, Сайт Президента
Володимир Зеленський, Сайт Президента

"Я не знаю, це нехай визначає слідство. І потім були оприлюднені цитати. Історія дуже серйозна через те, що це режимний об’єкт".

Окрім цього, він додав, що наразі слідчі дії в рамках справи про незаконне прослуховування також проводяться у всіх, хто може бути причетним до інциденту.

"До речі, це 25 обшуків в УДО. Щоб ви зрозуміли, що вчора відбувалось. На жаль, у "Грошей" обшуки тому, що, наскільки мені відомо, саме з тієї техніки ця інформація, ці записи були завантажені в Інтернет. Шукають, хто писав, хто замовив і хто це в Інтернет викинув. Я так розумію, що знайшли, хто це в Інтернет викинув", - пояснив глава держави.

Нагадаємо, в СБУ пояснили, навіщо прийшли в офіс "1+1", журналісти теж не стали відмовчуватися.

Як повідомляв портал Знай.uа, Романенко розповів, як закон про медіа виллється Ткаченку боком, обшуки в "1+1" лише початок

Також портал Знай.uа писав, Дубинський заявив про обшуки СБУ в офісі "1+1".