Стало відомо, що у п'ятницю, 7 лютого, депутат Державної думи від "Єдиної Росії" Айрат Хайруллін загинув в авіакатастрофі. Про це повідомили російські інформагентства з посиланням на джерела в екстрених службах. Також загибель політика підтвердив віце-спікер Держдуми Сергій Нєвєров.

Айрат Хайруллін

Так, приватний вертоліт, на борту якого перебував Хайруллін, розбився під Казанню. Крім депутата на борту також були ще дві людини, в тому числі пілот. Згідно з даними, вони вижили, і їх у важкому стані терміново госпіталізовані.

Слід зазначити, що вертоліт Bell 406, що належить компанії "Схід Транс", впав в районі міста Лаїша в Татарстані. За її словами, на борту знаходилися три людини.

Аварія вертольота під Казанню

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У пресслужбі МНС повідомили, що вертоліт летів з Левашево до Матюшино Лаішевського муніципального району. У Росавіації заявили, що можлива причина аварії - погані погодні умови.

Деякі ЗМІ і Telegram-канали повідомили, що мова може йти про особистий вертоліт Хайрулліна і що сам депутат на момент аварії вертольота був на його борту. Однак, згідно з декларацією депутата, особистого вертольота у нього не було.

Аварія вертольота під Казанню

Айрату Хайрулліну було 49 років. Він був депутатом Держдуми від Татарстану з 2003 року. Судячи з сайту Держдуми, за 2019 рік він виступив у парламенті 1 разів, за 2018 рік - 2 рази.

В 2018 році його дохід склав 159 мільйонів рублів - таким чином Хайруллін став найбагатшим депутатом Держдуми від Татарстану.

Також він був співвласником компаній "Едельвейс груп" і "Червоний схід - Агро".

Нагадаємо, що Україна більше не отримає від Ірану ніяких відомостей про авіакатастрофу літака МАУ.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Туреччині сталася моторошна аварія з літаком авіакомпанії Pegasus Airlines.

Також "Знай.ua" писав, що від іранської влади уряд України вимагає повного розслідування за фактом аварії борту МАУ Boeing-737, яка сталася під Тегераном.