Народний депутат від фракції "Слуга народу" Микита Потураєв заявив, що українська влада не вимагатиме, аби в державі заблокували популярний месенджер Telegram, бо він незабаром і сам "загнеться".

Про таке він розповів для видання "Фокус".

Відтак, як каже нардеп, незабаром мода в Україні на телеграм-канал стихне та він сам "лопне", немов мильна бульбашка.

"По-перше, вони самі скоро лопнуть, як лопнули російські. Мода прийшла - мода піде. Це як виробництво джина у Великій Британії в XVIII столітті. Тоді було багато шуму через те, що нація спивається і ось-ось зіп'ється остаточно. А потім спиртне соціалізували. Так само буде з телеграм-каналами. Врешті-решт вони соціалізуються. Або будуть виробляти якісний контент, або стихнуть. Не підемо ж ми в українські суди вимагати, щоб провайдери заблокували телеграм. Це просто нерозумно", - каже він.

Микита Потураєв, Слуга Народу / Facebook
Микита Потураєв, Слуга Народу / Facebook

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Також Потураєв додав, що після прийняття закону "Про медіа", вони напишуть лист братам Дуровим у Лондон і попросить їх показати, хто у телеграм-каналів бенефіціар.

"Нам же неважливо, хто пише тексти. Важливо, хто гроші дає. Дурови нам скажуть: "Ні, ми не хочемо вам допомагати" або проігнорують нас. Тоді наш представник поїде до Великої Британії і звернеться до Високого суду Лондона з проханням примусити телеграм виконати вимоги українського законодавства. От і все. А далі нехай працюють - жодних проблем", - зауважив він.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Романенко розповів, як закон про медіа виллється Ткаченку боком.

Як повідомляв портал Знай.uа, Дубинський вважає, що закон про медіа, який ініціював міністр культури Володимир Бородянський, це механізм прямої цензури в російському аналогу.

Також портал Знай.uа писав, що СБУ пояснили, навіщо прийшли в офіс "1+1", журналісти теж не стали відмовчуватися.