Лідер партії "Християнсько-демократичний союз" (ХДС) в Німеччині Аннегрет Крамп-Карренбауер покидає свій пост. Також вона не буде висувати свою кандидатуру на посаду канцлера ФРН.

Аннегрет Крамп-Карренбауер і Ангела Меркель

Так, Крамп-Карренбауер стала лідером партії ще в грудні 2018 року. Також Вона була протеже Ангели Меркель і дотримувалася таких самих політичних поглядів. Передбачалося, що саме вона стане новим канцлером в 2021 році.

ХДС зазнав критики за непереконливі результати на виборах у жовтні 2019 року і посів третє місце.

минулого тижня деякі представники партії об'єднали голосу з ультраправою партією "Альтернатива для Німеччини", щоб вибрати головою уряду цієї федеральної землі ліберала Томаса Кеммериха з Вільної демократичної партії.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Кеммерих пробув на своїй посаді один день. Він привернув увагу не лише політичним скандалом, але і тим, що може отримати 93 тисячі євро за день роботи.

Аннегрет Крамп-Карренбауер

Головні німецькі партії гребують співпрацювати з ультраправими. Вперше перемозі нового прем'єра сприяє "Альтернатива для Німеччини".

Крамп-Карренбауер заявила, що більше не хоче очолювати партію. Це рішення вона прийняла після зустрічі з керівництвом ХДС.

Як повідомляє AFP, на тій зустрічі Крамп-Карренбауер звинуватила деяких представників партії у зв'язках з ультраправими та ультралівими.

Очікується, що вона залишиться на своїй посаді, поки партія не визначить нового лідера цього літа.

Слід зазначити, що перед тим як очолити ХДС, 57-річна Крамп-Карренбауер була головою уряду німецької землі Саар, за рік до призначення займала посаду генерального секретаря ХДС.

В 2018 році Крамп-Карренбауер закликала до партійного єдності.

До того ж, Меркель у своїй прощальній промові тоді привітала Крам-Карренбауер з успіхом на виборах 2017 у землі Саар, давши зрозуміти, що бачить її як свою наступницю на посаді канцлера.

Аннегрет Крамп-Карренбауер

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Зеленський обговорив з Меркель нові списки для обміну полоненими.

Як повідомляв портал "Знай.ua", під час офіційного візиту до Туреччини канцлеру ФРН Ангелі Меркель подарували пам'ятні подарунки.

Також "Знай.ua" писав, що президент РФ Володимир Путін загубився під носом у канцлера ФРН Ангели Меркель.