Колишній народний депутат України Олександр Онищенко попросив політичний притулок у Німеччині. Цією інформацією поділився його правозахисник Інго Міноджіо.

За словами адвоката, Онищенко не може повернуться в Україну так, як тут для нього небезпечно — існує високий ризик для життя. А також люди в українських слідчих ізоляторах перебувають у жахливих умовах перебування. Про це пише портал "Хвиля".

Олександр Онищенко, УП
Олександр Онищенко, УП

Крім усього, було відзначено Порошенка, адвокат висловив стурбованість тим, що навіть після відходу з влади колишній президент має досить сильний вплив у країні, а це в свою чергу небезпечно для екс-нардепа. Якщо Німеччина не надасть Онищенку політпритулок, то він має намір їхати до Росії.

"У Олександра Онищенка є російський паспорт. А дозволу на проживання в Німеччині у нього немає. Тому ми повідомили суду, що в разі невидачі Україні йому є куди їхати — до Росії", - розповів адвокат.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, справа Онищенка: у чому підозрюють нардепа-втікача і коли екстрадують в Україну.

Як повідомляв Знай.uа затриманого Онищенка екстрадують в Україну: що чекає на колишнього Різатдінової.

Знай.uа писав, одіозного нардепа-втікача Онищенка зловили в Німеччині: найближчим часом Україна зустріне "героя".