12 лютого журналістка Яніна Соколова з парламентської трибуни закликала нардепів вирішити проблеми онкохворих українців.

Ведуча нагадала, що в 2018 році їй діагностували рак, і з тих пір вона дуже ретельно стежить за проблемою таких пацієнтів.

"Я хочу, щоб народні депутати, які присутні в цьому залі кожен день, пам'ятали, що вони тут не для того, щоб сидіти терти свій "прутень", не листуватися з повіями, або не дерибанити квитки на 95 квартал, а для того, щоб робити зміни. Онкопацієнти особливо цього потребують", - зазначила Соколова.

За її словами, в Україні є кілька проблем, які можуть вирішити депутати, міністр і голова комітету ВР з питань охорони здоров'я – це паліативна медицина, доступ до медичного канабису, психологічна допомога і донорство.

Яніна Соколова
Яніна Соколова

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

"Я хочу, щоб всі, хто нас зараз бачить і чує по телебаченню, в інтернеті, і ті, хто знаходиться в залі, розуміли одне - тільки пацієнти своїм не мовчанням на рахунок корупції на місцях можуть зрушити це питання. Так як проблема медицини загалом і онкосфери – це мільйони корупції", - заявила журналістка.

Яніна вважає, що нардепи ще не вирішили ні один з пунктів, про які вона говорила. Вона нагадала, що люди, які хочуть бути донорами, можуть здавати кров тільки маючи прописку в містах, де збираються це зробити.

"Якщо люди на четвертій стадії раку доживають свої останні дні, місяці, години – ніхто не знає, коли вони помруть, не в своїх рідних стінах, не з рідними, а в стінах лікарень. Якщо ми говоримо про Київ, Харків, Одесу, то це більш-менш умови. Але якщо ми говоримо про регіони, то це жалюгідні умови, в яких останні дні свого життя проживають люди, яких мені б хотілося, щоб ми зробили з такою бідою хоч трохи щасливими", - резюмувала Соколова.

"Не терти прутня, не роздавати квитки на 95 квартал, а допомогти онкохворим!": виступ у ВР

У токсичному місці доводиться говорити саме про токсичне. Виступаю на парламентських слуханнях у ВР на тему «Організація протиракової боротьби в Україні». Шкода, що не було у залі міністра ОЗ Zoryana Skaletska та побратима пані міністерки голови комітету з питань охорони здоров‘я Mihail Radutsky. Це звернення до вас і до панів депутатів. Особливо з провладної фракції. Оговтайтеся і починайте блска слухати пацієнтів. Ви ж там саме для того✊ Дякую всім вам, друзі, за підтримку! https://youtu.be/xJTvbUZWbmQ

Geplaatst door Yanina Sokolova op Woensdag 12 februari 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Соколова заявила, що в справі щодо вбивства Павла Шеремета є "дивні збіги".

Як повідомляв портал Знай.uа, звання головного благодійника 2019 року отримала Яніна Соколова.

Також портал Знай.uа писав, що Соколова рознесла президента Зеленського за новорічне привітання українцям.