За даними Комітету виборців України, лише двоє депутатів не пропустили жодного голосування у січні 2020 року. Цими "відмінниками" виявилися Олександр Бакумов зі "Слуги Народу" та Руслан Князевич із "Європейської солідарності", які взяли участь у кожному з 784 голосувань.

Повідомлення про це було розміщене на сторінці КВУ в соціальній мережі Facebook.

"35 депутатів взяли участь в 25% і менше голосувань Ради, ще 35 депутатів долучилися до 25-50% голосувань, 92 депутати – 51-75% голосувань, 259 депутатів – 76-99% голосувань.

Таким чином у лютому в середньому один депутат взяв участь в 73% голосувань Ради. Це нижче, ніж в попередні місяці. У січні – 82%, грудні – 79%, листопаді – 80%", - коментує ситуацію КВУ.

Фракції "Слуги Народу" і "Голосу" з середнім результатом участі одного депутата у 80% голосувань, трохи відстає "Європейська солідарність" з показником в 72% голосувань.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Пояснюють в КВУ і причини зниження активності депутатів.

Верховна Рада, фото gettyimages
Верховна Рада, фото gettyimages

"До так званого законопроекту про ринок землі було подано 4 тис. правок. Із них в лютому було розглянуто 1,5 тис. При цьому «розгляд» правок часто перетворювався у формальність і не викликав особливого інтересу депутатів – навіть з тих фракцій, які його ініціювали. Однак в результаті знизилися загальні показники участі в голосуваннях. Загалом у порівнянні з попереднім місцем активність депутатів знизилися на 9% і стала майже рекордно низькою для Ради IX скликання", - повідомив голова КВУ Олексій Кошель.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Верховна Рада остаточно скасувала недоторканність депутатів, деталі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", депутатів може поменшати на півтори сотні, Рада підтримала закон у першому читанні.

Також "Знай.ua" писав про витрати на депутатів у 2020 році: в Раді озвучили точні цифри.