Відомий український політолог і журналіст Юрій Романенко опублікував у своєму Facebook пост ще одного відомого журналіста і секретаря Національної спілки журналістів Дениса Іванеско. Він розповів громадськості про те, як міністр культури Бородянський витратив більше мільйона гривень на концепцію Премії імені Шевченка.

"Премія – 1,2 млн грн (2019 рік). І 1,14 млн грн – Бородянський витратив на розробку концепції премії, яка включає в себе комунікації (читай – рекламу). Премії вже майже 60 років, а вони вирішили до неї концепцію написати за 1 млн грн. Як це раніше без концепції її вручали?", - пише Іванеско. За його словами, в Міністерстві культури точно могли б знайтися кілька клерків, які проведуть інтерв'ю з 20 діячами культури та організовують 2 круглих столи. На це витратили 1 млн гривень з бюджету.

Також журналіст зазначив, що тендер на це ніхто не проводив, а був тільки творчий конкурс, за результатами якого "відмили" через прозорро закупівлею в одного учасника". "Навіщо тоді прозорро, якщо достатньо творчого конкурсу? Як швидко Укрзалізниця додумається проводити творчий конкурс по закупівлі дизеля? П. с. Швеція завмерла в тривожному очікуванні – вже писати концепцію Нобелівської премії чи ще рано?", - іронізує автор посту.

Скріншот поста Романенко

Нагадаємо, Романенко викрив виворіт відставки Ірини Луценко.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Романенко прокоментував "бійку" Богдана і Баканова.

Також портал "Знай.ua" писав, що Романенко і Золотарьов оголили головну проблему Зеленського.