Президент України Володимир Зеленський провів у Нових Санжарах брифінг, у якому прокоментував ситуацію, що склалася зі спалахом коронавірусу в Україні.

У рамках зустрічі з пацієнтами, що перебували на обсервації в санаторії Національної гвардії, Зеленський тримав позитивний настрій, жартував, дарував подарунки.

Також президент дав слово заступнику міністра охорони здоров’я Віктору Ляшку, який висловився про факт виявлення коронавірусу на території України.

Володимир Зеленський, скріншот: Офіс Президента
Володимир Зеленський, скріншот: Офіс Президента

"Найближчим часом, на жаль, ми будемо вимушені запроваджувати обмежувальні протиепідемічні заходи. Ми будемо забороняти проведення масових заходів, конференцій, спортивних заходів, закриватимемо тимчасово школи на обмежувальні протиепідемічні заходи, щоб зменшити масові скупчення людей", - заявив Ляшко.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Ляшко розповів, що зараз виконуються всі необхідні дії для лікування українця, зараженого коронавірусом. За його словами, в Україні є в наявності необхідні реактиви для тестування потенційно хворих, і ситуація лишається під контролем.

Також представник МОЗ нагадав про загальні правила профілактики коронавірусної хвороби - миття рук і використання антисептичних засобів. При цьому заступник міністра нагадав, що маски не захищають від інфікування, тому запасатися їми не варто.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше українцям показали перевірені методи захисту від коронавірусу, що радять у МОЗ.

Як повідомляв портал "Знай.ua", коронавірус атакує з новою силою, скільки людей померли та інфіковані на 5 березня 2020 року.

Також "Знай.ua" писав, їм не страшний навіть коронавірус — названо категорії людей, стійких до небезпечної інфекції.