Станом на 5 березня 2020 року, у світі від коронавірусної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2, померло вже 3285 людей, а усього інфіковано - 95416 осіб.

Про це повідомляє Центр системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джона Хопкінса, який займається збором і аналізом даних щодо коронавірусної хвороби.

Лідером за кількістю зафіксованих випадків інфікування коронавірусом лишається Китай, де було виявлено більше 80400 хворих. За ним слідує Південна Корея з 5766 випадками та Італія з 3089 захворівшими.

За кількістю смертей лідерство також належить китайській провінції Хубей, де коронавірус забрав життя 2902 людей. Другу сходинку посіла Італія з 107 загиблими, а третю - Іран з 92.

Розповсюдження коронавірусу на 5 березня, John Hopkins CSSE
Розповсюдження коронавірусу на 5 березня, John Hopkins CSSE

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Ситуація в Італії продовжує залишатися критичною - за добу там виявили 587 нових інфікованих, а ще 28 осіб померли.

Тим не менш, лікарі повідомляють і хороші новини: 53 278 осіб змогли успішно подолати хворобу і одужати.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше українцям показали перевірені методи захисту від коронавірусу, що радять у МОЗ.

Як повідомляв портал "Знай.ua", коронавірус шириться Україною, після бунту у Чернівцях знайшли нових заражених.

Також "Знай.ua" писав, що дружину першого зараженого коронавірусом ізолювали в лікарні, Нові Санжари ризикують повторитися.