Президент України Володимир Зеленський підписав раніше затверджене рішення Ради національної безпеки і оборони України про заходи протидії коронавірусній інфекції.

Текст відповідного указу президента і рішення РНБО опубліковано на сайті Офісу Президента.

Повною назвою рішення є "Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2".

У документі затверджено список у 19 пунктів, направлених на боротьбу з можливою епідемією коронавірусу - ними має опікуватися Кабінет міністрів України.

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Серед зазначених заходів як спрямовані на профілактику - закриття кордонів, запровадження карантину тощо, так і підготовка до лікування коронавірусу.

Також розпорядження щодо дій у рамках своїх повноважень отримали профільні міністерства, в першу чергу Міністерство охорони здоров'я, та державні служби.

Засідання РНБО відбулося ще 13 березня 2020 року.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що шлях коронавірусу Covid-19 в організмі людини описали в деталях.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Укрзалізниця призупинила пасажирські перевезення в Словаччину через коронавірус.

Також "Знай.ua" писав, де українці можуть абсолютно безкоштовно пройти тест на коронавірус.