Сотні тисяч українців тепер повертаються додому через оголошекння тотального карантину у світі - хто змушений повертатися із заробітків, а кого пандемія застала на відпочинку, під час туристичної поїздки і т. д.

Однак, повернення на Батьківщину для них починається з грабежу. І оббирають українців, що потрапили в біду, не чужі грабіжники, а свої, рідні. Про це говорить блогер Ігор Лесєв у новому випуску своєї програми "Не добрий вечір".

Блогер жорстко пройшовся по олігарху Ігорю Коломойському, власнику авіакомпанії МАУ. Саме ця компанія, як тільки стало відомо про закриття кордонів, накрутила ціни на авіабілети в три рази.

"Від Ігоря Коломойського не дочекаєшся навіть снігу взимку. І ми його цієї зими таки не дочекалися. І взагалі, оббирати своїх співвітчизників - це його основний рід діяльності. Але оббирати людей, які потрапили в біду - це вже натуральне інферно. Ось подивіться на дії авіакомпанії МАУ. Хто не знає, це авіакомпанія Коломойського. Як тільки стало відомо про майбутнє закриття кордонів, МАУ накрутила ціни в три рази. Ще раз, не на 10, 20 і навіть 30%. В три рази!"

За словами блогера, така позиція олігарха гидка до краю: "це як вмираючому від спраги продати склянку води".
"Ви розумієте, наскільки це гидко? Люди вже знаходяться в біді. Закриваються кордону, люди втрачають роботи.У багатьох немає елементарної заначки на завтрашній день. І повернення на батьківщину починається з грабежу. Ну це як вмираючому від спраги продати склянку води. Один в один."
Однак, такі дії не лише одіозного олігарха, чиє прізвище "у деяких пристойних сім'ях не прийнято вимовляти вголос". Не менш гидко поступає щодо своїх грормадян і влада.

"Таке лайно у нас тече в усіх напрямках", - констатує Лесєв.

Те, що в країні оголосили карантин - це правильно. Ці заходи запобігають поширенню небезпечного захворювання. Однак, це лише одна сторона медалі, наголошує Лесєв.

"А як людям далі жити? Як людям оплачувати кредити, платити за оренду? Як заробляти гроші, коли вдома діти? Як планувати своє життя через тиждень, два, місяць? У більшості людей дома пару тисяч гривень. І повна невизначеність, що робити далі", - підкреслює блогер.

У такій же невизначеності влада залишила українців у чужій країні - в Єгипті. Там "застрягло" 60 тисяч наших співвітчизників. А заява Держприкордонслужби просто шокує: "Громадяни з відпочинку повинні планувати своє самостійне повернення".
"Знаєте як це перекладається? Ідіть в дупу. Ніякої допомоги ми вам не дамо. Це називається саме так і ніяк інакше. Що таке відпочинок в Єгипті? Турист купує переліт, проживання в готелі та жратва в режимі "все включено". І у людей там максимум на руках 300 баксів. Тільки на магнітики і кальян. Ці люди не можуть повернутися додому. Вони в біді. А українська влада каже - йдіть в дупу. Спробуйте за 300 баксів дістатися додому самостійно".
Лесєв підкреслює, що у влади є гроші на неймовірні зарплати чиновникам, а на допомогу українцям, які опинилися в біді, - немає. Як приклад, блогер навів зарплату члена наглядової ради в Укрзалізниці Сергія Лещенка, який отримує 300 тисяч гривень на місяць.

"Цих грошей вистачило б для організації двох чартерних бортів в Єгипет. Але на простих українців у нашої держави грошей немає", - зазначив Лесєв.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Лесєв прокоментував заміну прем'єра

Як повідомляв портал Знай.uа, Ігор Лесєв прокоментував відставку Гончарука

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Також портал Знай.uа писав, Ігор Лесєв довів, що "слуги народу" небезпечніші за коронавірус