Пандемія коронавірусу стрімко поширюється по світі і Україна не стала винятком. Політичний експерт, колишній нардеп Олесь Доній в останні тижні став активно аналізувати, як ті чи інші держави реагують на виклик епідемії. У шеф-редактора "Хвилі" Юрія Романенка з ним вийшла цікава бесіда на цей рахунок.

"Мы не врачи, но мы можем смотреть на ситуацию в логике государственных реакций, в логике того, как те или иные государства отрабатывают эту тему, какие ресурсы мобилизуют, как реагирует общество, потому что реакция общества на эту проблему тоже очень важна. И мы видим, что разные общества по-разному относятся к проблеме. И у нас в Украине специфическая реакция", - зауважив Романенко.

Днів 10 тому, Доній написав про майбутню економічну кризу у світі, яка викликана коронавірусом, яка зачепить не лише Україну, а увесь світ. Але навіть близькі друзі не хотіли вірити у це.
"Пояснити, що після китайської проблеми зараз буде європейська проблема, не лише італійська – європейська, яка накриє абсолютно величезною хвилею увесь світ, на той момент не вдалося. Зараз я думаю, що ці люди вже усвідомили свої помилки. Але не всі", - зазначає Доній.

Юрій Романенко, скріншот: YouTube
Юрій Романенко, скріншот: YouTube

Насправді експерт зазначає, що українці досі не уявляють, з якою проблематикою по смертності стикнулися. Мінімальна планка 3,6%, а максимальна на цей момент 7%. Тому можна приблизно вираховувати і кількість уражених від наявності смертей, і майбутні перспективи.
"Кількість насправді уражених, які ще не пройшли перевірки, можна множити смертельні випадки на 27. Це означає, що у нас може бути катастрофічна ситуація, набагато гірша ніж в Європі. Ми проспали вірус як держава. Потрібно було відразу, ще там десять днів тому, два тижні тому перекривати сполучення з країнами ураженими, авіасполучення. Ми на це не зважились. Не зважились і до сих пір. Тобто з найбільш ураженого Мілану ось сьогодні, на момент запису програми, у нас зупиняються літаки. А для тих хто прибуває в інший спосіб, потрібно було ввести режим домашнього карантину, як наприклад ввів Ізраїль. І це не винятково якась українська мала бути метода", - додав експерт.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, Романенко викрив виворіт відставки Ірини Луценко.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Романенко прокоментував "бійку" Богдана і Баканова.

Також портал "Знай.ua" писав, що Романенко і Золотарьов оголили головну проблему Зеленського.