Український бізнесмен, народний депутат Андрій Холодов звернувся до президента України Володимиру Зеленському з проханням ініціювати звільнення голови НБУ. Про це експерт написав на своїй сторінці в Facebook.

"Звертаюся до Президента з проханням ініціювати звільнення голови НБУ у зв'язку з втратою професійно ділової репутації і фактичним самоусуненням від виконання посадових обов'язків. Яків Смолій фактично є подовжувачем рук Валерії Гонтарєвої, на всіх ключових посадах залишилися люди з її команди. Гонтарєва реально продовжує керувати НБУ з-за кордону", - пише нардеп.

Він зазначив, що в банківському секторі за останні 5 років вони робили все, що хотіли і при цьому прикривалися гаслом незалежності Нацбанку.

Валерія гонтарєва Олексіївна, скрін з відео
Валерія гонтарєва Олексіївна, скрін з відео

"Події лютого-березня показали, що ніякої незалежності насправді немає. З одного боку – функціонери НБУ і Мінфіну не соромилися заробляти на ОВДП і курсових коливаннях, валили банки політичних опонентів Порошенко і розчищали йому політичне поле. Вони зробили так, що чиновники контролюють понад 50% банківського ринку. І в «мирний час» це дуже прибутково", - пояснив бізнесмен.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім того, вони виконували, за словами Холодова, вимоги МВФ і гальмували кредитування дрібного і середнього бізнесу і вводили обмежувачі і контроль.

"Середньостатистичній людині складно зрозуміти всі ці схеми на вищому рівні, але легко – на прикладі свого гаманця. Стався масштабний криза. Курс гривні знову летить у прірву, готівкових доларів немає. Карантин. НБУ спалює золотовалютні резерви на підтримку курсу – але безрезультатно. Це призводить тільки до його тимчасового стримування і дає можливість спекулянтам вийти більш-менш прибутково. Прямо на порозі у нас уповільнення економіки, скорочення бюджету і зростання безробіття, виплати величезних боргів перед МВФ та іншими зовнішніми кредиторами. Терміново потрібен новий голова НБУ, який буде працювати в інтересах України і української економіки", - підкреслив він.

Обращаюсь к Президенту с просьбой инициировать увольнение главы НБУ в связи с утратой профессионально деловой репутации...

Geplaatst door Андрій Холодов op Donderdag 19 maart 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Холодов розкрив скандальне минуле кандидата на "праву руку" глави митниці.

Як повідомляв Знай. ua, Андрій Холодов дав поради владі, як допомогти бізнесу під час карантину.

Також Знай. ua писав, що Холодов терміново звернувся до мажоритарникам.