Поки увесь світ бореться з карантином, глава Білорусі Олександр Лукашенко розкритикував білорусів, які виїхали на відпочинок в не найсприятливіший для подорожей час і застрягли в південноазіатських країнах, тепер не можуть повернутися додому.
Олександр Лукашенко, фото YouTube
Олександр Лукашенко, фото YouTube

За його словами, люди полетіли на відпочинок, не беручи до уваги складну ситуацію у всьому світі, яка склалася через пандемії COVID-19, а тепер просять допомоги.

"Ми вже гвалтом кричимо: не їдьте за кордон, побудьте вдома. Ні, все одно пруть за цю межу. Тим, хто виїхав після наших попереджень, - ніяких чартерів. Нехай там і сидять, якщо туди виїхали," - заявив він.

Президент пояснив, що не має на увазі випадки, коли людині дійсно треба виїхати, вирішити якісь питання.

"Але це поодинокі. Їх майже немає. З МЗС нехай погоджують, виїжджають, тоді ми будемо за них відповідати", - підкреслив Лукашенко.

Лукашенко, скріншот з youtube
Лукашенко, скріншот з youtube

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Глава держави зазначив, що є білоруси, які користуються картою поляка і їздять в Польщу і назад в цей непростий період.

"Ходять-ходять туди-сюди, а ми їх зустрічаємо і всіх перевіряємо. Треба дати команду прикордонникам: хочеш піти в Польщу - пішов туди і сиди там. Треба по-людськи людей попередити: ніякого виїзду за кордон. Поїхав - будеш там сидіти, поки не закінчиться ця пандемія", - пояснив президент.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше