22 березня президент України Володимир Зеленський переговорив з головами облдержадміністрацій та мерами міст України про запобігання поширенню небезпечного коронавіруса. Про це стало відомо з повідомлення прес-служби Банкової.

За наявними даними, на нараді були присутні прем'єр Денис Шмигаль, представники профільних міністерств, керівник Офісу президента Андрій Єрмак із заступниками і мер Києва Віталій Кличко.

Володимир Зеленський закликав регіональних менеджерів об'єднатися, щоб не допустити розповсюдження небезпечної інфекції в Україні.

Президент України Володимир Зеленський - Фото Pravda.com.ua

"Сьогодні існує два важливих моменти: це самоізоляція і подолання паніки. Будь ласка, пояснюйте людям, що карантин – це не жарти, і навіщо він потрібен, а також згуртуєтеся в цей нелегкий час, щоб показати спільну роботу влади, щоб захистити українців. Відкладіть в сторону політичну боротьбу. В єднанні – наша перемога", – сказав Володимир Зеленський.

Популярні новини зараз
Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще

Він також додав, що подібні наради з регіонами будуть проводитися двічі на тиждень. Він доручив областях та обласних центрах скласти переліки актуальних проблем на місцях, щоб вирішувати їх спільно.

Також президент заявив, що зовсім скоро з Китаю прибуде перший літак із засобами захисту і тестами на COVID-19, їх рівномірно розподілять по українських регіонах.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що в Ірпені затримали чоловіка, який продавав по інтернету несертифіковані тести на COVID-19.

Як повідомляв портал "Знай.uа", лікар привезла коронавірус з Іспанії і рознесла його за медичним працівникам.

Також "Знай.uа" писав, що Юрій Романенко розкритикував українців, які не дотримуються карантину.