В Україні пропонують посилити відповідальність за навмисний ріст цін на засоби індивідуального захисту під час карантину та надзвичайного стану. Так, мова йде про маски, медикаменти, а також інші засоби захисту.

Про таке розповів один з авторів законопроекту "слуга народу" Олександр Бакумов.

Як відзначається, комітет з питань правоохоронної діяльності порекомендував Верховній Раді прийняти за основу законопроект №3274-1 "Про внесення змін до деяких законів про відповідальність за порушення законодавства про ціноутворення під час дії правового режиму воєнного чи надзвичайного стану або режиму надзвичайної ситуації державного рівня".

Коронавірус, фото - Getty Images
Коронавірус, фото - Getty Images

Так, пропонується доповнити Кримінальний кодекс новою статтею, яка передбачає кримінальну відповідальність за порушення законодавства щодо ціноутворення під час правового режиму воєнного, надзвичайного стану або режиму надзвичайної ситуації.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Згідно з нововведенням, незаконне підвищення цін карається штрафом в розмірі від однієї до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк з конфіскацією майна.

Коронавірус, скріншот: YouTube
Коронавірус, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленському та Шмигалю зробили тест на коронавірус.

Як повідомляв Знай.ua, Чаплига розповів про корупцію у медицині.

Також Знай.ua писав, що Тимошенко показала космічні зарплати на українській митниці.