З'явилася інформація, що за так звану "інтенсивність праці" і за "виконання особливо важливої роботи" голова Державної митної служби України Максим Нефьодов, а також три його заступники отримали надбавку в розмірі до 600%. Відомо, що дозвіл нарахувати собі такі "премії" дало Міністерство фінансів України у відповідь на звернення самого ж Нефьодова, яке діє з 1 січня 2020 року.

Про це стало відомо завдяки документам Мінфіну, які міністерство надало українським журналістам.

Максим Нефьодов, скріншот: YouTube
Максим Нефьодов, скріншот: YouTube

Однак при цьому в Мінфіні уточнили, що вже з 1 березня 2020 року всі дозволи на такі премії керівництвом підзвітних Мінфіну центральних органів влади було припинено. Як виявилося, про нарахування величезних надбавок до окладу перед Мінфіном клопотав сам Нефьодов. У листі від 16 січня 2020 року він просив "заднім числом" (з 1 січня 2020 року) узгодити нарахування двох премій по 300% посадових окладів йому і його трьом заступникам – Роберту Зелді, Сергію Петухову і Денису Шендрику. При цьому, Нефьодов посилався на Положення про застосування стимулюючих виплат державним службовцям.

Максим Нефьодов, фото: 112.ua
Максим Нефьодов, фото: 112.ua

Популярні новини зараз
Стратегія виживання: економіст розповів, якими продуктами варто запастись на зиму Комунальні платежі дешевшають: які знижки чекають на українців До банкомату з чужим не підходьте: ПриватБанк вилучає картки та залишає українців без грошей Літнім українцям підкинуть грошей: як збільшиться пенсія в залежності від віку
Показати ще

Мінфін погодив ці нарахування, уточнивши, що виплати повинні здійснюватися за рахунок "економії фонду оплати праці працівників Державної митної служби України. При цьому, судячи з листа Мінфіну, узгодження проходило з працею і досить тривалий час. Так, на кодуванні документа значиться дата відправлення погодження до Держмитслужби – 27 лютого 2020 року.

Документи по преміям Нефьодова, скріншот: Мінфін
Документи по преміям Нефьодова, скріншот: Мінфін

У результаті, виходить, що міністерство схвалило нараховані з 1 січня надбавки рівно на три дні – по 1 березня, коли дію узгодження було припинено. При цьому у відповіді не уточнюється, чи нараховувалися ці надбавки Нефьодову та його заступникам у період з 1 січня по 27 лютого, або їх було перераховано заднім числом в період після виходу погодження з міністерства.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 30 млрд за квартал — Уманський назвав втрати України через корупцію в податковій та митниці.

Як повідомляв Знай.uа неймовірні перевтілення Тимошенко — як змінювалася зовнішність лідера "Батьківщини".

Знай.uа писав, Юлія Тимошенко розкрила "голодну зраду" Нефьодова, митники отримали по 700% премії.